Minimalnih 1:0
134

Tuzla City savladala Mladost i upisala prvu pobjedu u historiji u Premijer ligi BiH

Piše: K. H.
Foto: E. M./Klix.ba
(Foto: E. M./Klix.ba)
Nogometaši Tuzla Cityja upisali su prvu pobjedu u historiji u Premijer ligi BiH, a oni su u meču 3. kola savladali Mladost u Doboju kod Kaknja minimalnim rezultatom 1:0.

Prvi pokušaj na meču imali su igrači Mladosti, ali Isaković nakon kornera puca direktno u Fejzića, da bi prvi pokušaj gostujući igrači imali tek u 20. minuti. Nukić je izašao sam pred gol Mladosti, ali golman domaćih sjajno brani njegov udarac.

Nakon prve prilike igrači Tuzla Cityja dobili su potrebno samopouzdanje, a onda u 35. minuti stižu u vodstvo. Nukić je probio po lijevoj strani, centrirao je za Mitrovića, a on matira Bukvića i pogađa za 1:0. Ovo je bio prvi pogodak u historiji u Premijer ligi za Tuzlu City.

Dvije minute nakon toga, Stojčev je dalekometnim pokušajem zaprijetio golu Mladosti, ali nije bilo promjene rezultata, pa se na poluvrijeme otišlo s minimalnih 1:0 za Tuzlu.

Mladost je u prvih pet minuta drugog poluvremena imala dvije prilike, ali nisu ozbiljnije ugrozili gol Fejzića, a prvu veliku priliku imali su u 63. minuti kada Guzina propušta veliku priliku.

Kako se kraj bližio kraju, tako su domaći igrači bili sve nervozniji, a u 87. minuti Anđušić je udario Šećerovića i dobio je direktan crveni karton. Dvije minute nakon toga Fejzić je odbranio udarac Mišića, nakon toga i Isakovića, a u samom finišu domaći su okružili sudiju i tražili su kazneni udarac.

Ipak, sudija je samo odmahnuo rukama, pokazao je dva žuta kartona zbog protesta, a nakon toga nije bilo vremena da se rezultat promijeni i Tuzla City je upisala historijsku pobjedu u Premijer ligi.

Nakon nepotpunog trećeg kola, Tuzla City se nalazi na petoj poziciji s četiri boda, dok je Mladost na pretposljednjem mjestu i ima samo jedan bod.