Premijer liga BiH
8

Tuzla City protiv Radnika traži historijsku pobjedu, Sloboda gostuje kod Zvijezde 09

Piše: N. K.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Tri utakmice drugog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine na rasporedu su danas, a prvi će na teren nogometaši Tuzla Cityja i Radnika iz Bijeljine.

Ovo će biti ujedno prvi domaći meč ekipe iz Simin Hana u elitnom rangu bh. nogometa nakon što su u prvom kolu minimalno poraženi na gostovanju u Širokom Brijegu (1:0).

Na Tušanj stiže Radnik, koji je priredio iznenađenje na početku sezone savladavši na domaćem terenu favorizovano Sarajevo rezultatom 2:1.

U još jednom zanimljivom susretu sastat će se Krupa i Široki Brijeg. Obje ekipe su u prvom kolu upisale pobjede, protiv Čelika i Tuzla Cityja te žele dobrim rezultatom potvrditi visoke ambicije i u ovoj sezoni.

Krupa i Široki su se do sada sastali šest puta, gosti iz Hercegovine bili su uspješniji, a posljednji duel odigran u martu u Krupi na Vrbasu okončan je bez pogodaka.

Sloboda će priliku za popravni nakon poraza od prvaka Zrinjskog u prvom kolu imati u Ugljeviku protiv novog premijerligaša Zvijezde 09.

I Zvijezdi će, kao i Tuzla Cityju, ovo biti premijera na "domaćem" terenu budući da su u prvom kolu protiv Mladosti u Doboju kod Kaknja odigrali utakmicu bez pogodaka.

Parovi 2. kola:

Tuzla City - Radnik Bijeljina (17:00, BHT1) Krupa - Široki Brijeg (17:30) Zvijezda 09 - Sloboda (17:30, MOJA TV) Sarajevo - Mladost DK (nedjelja, 18:30) Zrinjski - GoŠK Gabela (nedjelja, 20:00) Čelik Zenica - Željezničar (nedjelja, 20:30)