Brza reakcija
80

Tuzla City odgovorio Radniku: Platit ćemo staklo, nismo ga razbili zbog poraza

N. K.
Razbijeno staklo na ulazu u svlačionicu (Foto: FK Radnik)
Razbijeno staklo na ulazu u svlačionicu (Foto: FK Radnik)
Nije puno trebalo da Tuzla City odgovori Radniku nakon što je klub iz Bijeljine javno prozvao svoje današnje goste da su razbili staklo u svlačionici tokom utakmice 18. kola Premijer lige BiH (2:1).
"Nakon utakmice u Bijeljini u javnosti se pojavila javna objava na zvaničnoj Facebook stranici Radnika, u kojem je navedeno kako su igrači Tuzla Cityja napravili materijalnu štetu na vratima svlačionice, nakon poraza u Bijeljini. Prije svega, želimo istaći kako je staklo na vratima razbijeno na poluvremenu utakmice, dok je rezultat još bio 1:1, a ne nakon utakmice kada smo doživjeli poraz", poručili su iz Tuzla Cityja.

Odmah nakon ovog događaja, kako ističu Tuzlaci, njihov službeni predstavnik se izvinio domaćinu te rekao da se pošalje račun na adresu Tuzla Cityja, koji će isti odmah i platiti.

"Tuzla City se još jednom i javno izvinjava Radniku te naglašava da će nanesenu materijalnu štetu koja nije namjerno napravljena, namiriti i uredno platiti", dodali su Tuzlaci.

Podsjetimo, klub iz Bijeljine je neposredno nakon utakmice na svojim društvenim mrežama objavio informaciju da su gosti polupali staklo na svlačionici.

"Svoju nemoć na terenu nogometaši Tuzla Cityja iskazali su razbijanjem stakla na ulaznim vratima svlačionice. Znamo da je teško izgubiti, i Radnik je gubio, no iza sebe nikada nismo ostavljali polupane svlačionice. Očekujemo makar izvinjenje za ovakav gest", poručili su prethodno iz Radnika.