Revanš u Banjoj Luci
315

Tuzla City nakon spektakularnog preokreta i penala izbacio Borac iz Kupa BiH

N. K.
Nsue je bio junak Tuzle (Foto: FK Tuzla City)
Nsue je bio junak Tuzle (Foto: FK Tuzla City)
Nogometaši Tuzla Cityja plasirali su se u polufinale Kupa BiH nakon što su u dvomeču bili bolji od Borca. U prvom susretu bilo je 1:0 za Banjalučane, večeras je Tuzla nakon velikog preokreta bila bolja 2:1, a ekipa Husrefa Musemića je otišla dalje nakon boljeg izvođenja penala.
Domaći su odlično otvorili utakmicu budući da su u vodstvo došli nakon samo deset minuta igre. Subić je ukrao jednu loptu Morrisu i uputio udarac. Uspio je gostujući golman da je malo dohvati, ali je ona došla do Vušurovića koji je zakucava u praznu mrežu za 1:0.

Mogao je Borac u 25. minuti udvostručiti vodstvo nakon loše intervencije Fejzića koji se potom ispravio odbranom nakon šuta Vojnovića. Do kraja prvog poluvremena Tuzla je imala jalovu inicijativu, ali do ozbiljnih prilika nije mogla.

Tuzla na početku drugog poluvremena nije imala ideje kako ugroziti gol Borca, a s druge strane Fejzić je u tri navrata zaustavio domaćine. Redom su neprecizni bili Jović, Lukić i Meleg.

Kazna je uslijedila dvije minute kasnije kada je Mehanović odbijenu loptu pospremio u mrežu za izjednačenje. Potpuni šok za domaće uslijedio je osam minuta kasnije kada je Nsue zakucao loptu u mrežu nakon još jedne odbijene lopte Pavlovića. Do kraja meča više nije bilo promjena pa smo gledali penale.

Sretniji i spretniji nakon izvođenja jedanaesteraca bio je Tuzla City i tako sasvim zasluženo prošao u polufinale Kupa BiH. Junak je ponovo bio Nsue koji je realizovao posljednji penal nakon što je Fejzić prethodno odbranio dva udarca s bijele tačke i tako donio veliko slavlje gostima iz Tuzle.

Rezultat i strijelci:

Borac - Tuzla City 1:2 (Vušurović 9' - Mehanović 69', Nsue 76')