Jedan od najboljih terena
54

Tuzla City izabrao novi stadion za domaćinstvo, iz "kraljevskog" grada im poželjeli dobrodošlicu

H. H.
(Teren stadiona u Gradačcu) Foto: OFK Gradina Srebrenik
(Teren stadiona u Gradačcu) Foto: OFK Gradina Srebrenik
Iako je prvobitan plan i dogovor bio da alternativni stadion za domaće utakmice Tuzla Cityja tokom rekonstrukcije Tušnja bude u Banovićima, Tuzlaci su u gradskom derbiju ugostili Slobodu na stadionu Banja Ilidža u Gradačcu, a danas je stigla potvrda da će u nastavku sezone igrati u Srebreniku.

Komisija za licenciranje Nogometnog saveza BiH danas je posjetila Srebrenik i dala zeleno svjetlo za odigravanje utakmica m:tel Premijer lige na Gradskom stadionu na kojem će već od srijede istrčati nogometaši Tuzla Cityja i Posušja.

"Kolektiv OFK Gradina je ponosan što će zbog jednog od najboljih travnjaka u državi imati priliku ugostiti naše prijatelje, a ovim putem pozivamo sve ljubitelje nogometau Srebreniku da u nastavku sezone damo podršku tuzlanskom premijerligašu koji je sinoć furiozno savladao ekipu FK Sarajevo.

Kako će FK Tuzla City već od srijede odigrati svoju prvu utakmicu i to sa ekipom HŠK Posušje, Uprava i menadžment OFK Gradina im želi puno sportskih uspjeha, te želimo da se osjećaju, i na stadionu, i u gradu Srebreniku, kao kod svoje kuće", saopćeno je iz OFK Gradina.