Wwin liga BiH
100

Tuzla City iz Posušja nosi vrijedan bod u borbi za opstanak u društvu najboljih

N. M.
Detalj s utakmice na stadionu Mokri Dolac (Foto: HŠK Posušje)
Detalj s utakmice na stadionu Mokri Dolac (Foto: HŠK Posušje)
Nogometaši Posušja i Tuzla Cityja podijelili su bodove u danas odigranoj utakmici 25. kola Wwin lige Bosne i Hercegovine, a rezultat je bio 1:1.

Tako je tim iz Simin Hana osvojio zlata vrijedan bod u borbi za opstanak, a s njim se odvojio od Željezničara, s kojim je do danas bio poravnat na 11. mjestu. Plavi svoj meč 25. kola igraju sutra protiv Sloge u Modriči.

Mogao je Tuzla City povesti već u 8. minuti utakmice jer je golman Galić napravio veliku grešku. Lopta mu je prošla kroz noge, ali onda ju je nekako zaustavio na gol-crti.

Spasa za Posušje nije bilo u 27. minuti, kada Tuzla City preko Mirzada Mehanovića dolazi do 1:0. Bila je to lijepa akcija gostiju, a asistenciju je upisao Irfan Hadžić.

U 57. minuti je Mehanović imao šansu da udvostruči prednost Tuzla Cityja, ali je sa 13 metara šutirao preko prečke, da bi u 63. minuti domaći poravnali.

Tada je Karlo Kamenar centrirao iz kornera, a iz peterca loptu u mrežu zakucava Dario Pavković za 1:1.

U narednom napadu Posušja Brazilac Erick s 30 metara šutira i pogađa stativu, a ona je bila saveznik Tuzla Cityja i u 75. minuti. Tada ju je zatresao Karlo Stapić.

Posušje je imalo šansu u 94. minuti da dođe do pobjede, ali šut Pavkovića zaustavlja golman Tarik Abdulahović.

Do kraja je ostalo 1:1, Posušje je prosulo bitna dva boda u borbi za Evropu, a Tuzla City osvojio vrijedan u borbi za opstanak.

Posušje je sada šestoplasirano sa 37 bodova, a Tuzla City devetoplasiran sa 24. Posušje u narednom kolu gostuje Igmanu u Konjicu, a Tuzla City dočekuje Široki Brijeg.

Rezultat i strijelci:

Posušje - Tuzla City 1:1 (Pavković 63' / Mehanović 27')

Tabela: