Defanzivni vezni igrač
56

Tuzla City doveo još jedno pojačanje, na Tušanj stigao Sejdović iz njemačkog Eintrachta

E. B.
Foto: FK Tuzla City
Foto: FK Tuzla City
FK Tuzla City danas je predstavio novo veliko pojačanje. Naime, radi se o 23-godišnjem Emiru Sejdoviću, koji dolazi iz njemačkog Eintracht Frankfurta.

Sejdović je bivši omladinski reprezentativac BiH, a cijelu karijeru je proveo u Njemačkoj, gdje je nastupao za FSV Frankfurt, Optik, a posljednji ugovor je imao sa Eintracht Frankfurtom, gdje je igrao za njihov drugi tim.

"Sretan sam zbog povratka u domovinu. Nadam se da ću opravdati povjerenje uprave kluba. Drago mi je sto sam izabrao Tuzla City, klub sa projektom i vizijom za mlade igrače. Ekipa me dobro primila i vjerujem u dobru saradnju sa kolegama", rekao je Sejdović nakon zvaničnog predstavljanja u Tuzli.

Ugovor sa Tuzla Cityjem mladi Sejdović je potpisao na tri godine. Igra na poziciji defanzivnog veznog igrača, a prema dosadašnjim utakmicama na pripremama bit će veliko pojačanje za klub koji predvodi Milenko Bošnjaković.

Veliko zasluge za dolazak Sejdovića u Tuzla City ima sportski direktor Ernad Husić, koji je prepoznao kvalitet i doveo mladog nogometaša Eintrachta, koji je imao još nekoliko konkretnih ponuda, ali se ipak odlučio za Tuzla City.

Posrednik u ovom transferu bio je bh. menadžer Kenan Cinac i Una Agency.