Kvalifikacije za SP
4

Tužan kraj dugogodišnje karijere: Heroj nacije postao tragičar pa se morao oprostiti

D. P.
Advincula je promašio penal (Foto: EPA-EFE)
Advincula je promašio penal (Foto: EPA-EFE)
Peruanski nogometaš i jedna od najvećih tamošnjih legendi Luis Advincula nije mogao podnijeti promašen jedanaesterac pa se oprostio od reprezentacije.

Advincula je postao tragičar nacije iako ima preko 100 nastupa za reprezentaciju. Ovaj 32-godišnjak je promašio jedanaesterac u baražu za odlazak na Svjetsko prvenstvo nakon kojeg je Australija izborila odlazak u Katar.

To Advincula nije mogao podnijeti. Njegove suze na kraju utakmice obišle su svijet, a na društvenim mrežama objavio je srceparajuću poruku kojom se izvinjava narodu Perua.

"Izvinjavam se prvo porodici i prijateljima zbog sve te boli koje sam nanio narodu Perua. Ja sam jedini zaslužan za ovaj debakl i za cijeli život neću moći da uputim dovoljno izvinjenje", rekao je Advincula.

Koliko je teško iskusnom nogometašu potvrđuje i činjenica da se nakon decenije igranja za reprezentaciju odlučio oprostiti.

"Došao sam danas i donio odluku da istupim iz reprezentacije. Nemam snagu više da igram. Svojim kolegama poručujem, hvala vam za sve i oprostite zbog ovoga", dodao je Advincula.