Nezapamćen incident
14

Turski savez odredio kazne zbog haosa i napada na Džeku, Krunića i saigrače

D. P.
Navijači su utrčali i pokušali se obračunati (Foto: Screenshot)
Navijači su utrčali i pokušali se obračunati (Foto: Screenshot)
Nogometni savez Turske konačno je donio odluku o haosu nakon utakmice između Trabzona i Fenerbahčea, a nakon što su domaći navijači utrčali na teren i napali goste iz Istanbula.

Sredinom marta zabilježene su prave horor-scene na utakmici Trabzona i Fenerbahčea. Gosti su slavili važan trijumf, a dok su još bili na terenu, domaći navijači su probili ogradu i krenuli u obračun.

Navijači Trabzonspora su uletjeli na travnjak kako bi prekinuli slavlje nogometaša Fenerbahčea, među kojima su bili i naši Edin Džeko i Rade Krunić, ali na svu sreću nije bilo povrijeđenih, iako su domaći navijači nosili i hladno oružje.

Najgore je prošao hrvatski golman Dominik Livaković koji je udaren šakom u glavu, a njegov saigrač Michy Batshuayi je "kružnim" udarcem pokušao savladati napadače.

Sada su konačno donesene odluke. Nogometni savez Turske je žestoko kaznio Trabzonspor.

Trabzonspor je kažnjen sa šest utakmica igranja pred praznim tribinama, što će biti ozbiljan udarac po džepu, ali moraju platiti i kaznu od tri miliona i 112.000 lira, odnosno oko 90.000 eura.

Nogometaši Jayden Oosterwolde i Irfan Can Egribayat suspendovani su po jednu utakmicu, kao i pomoćni trener Trabzona Egemen Korkmaz.

Ono što je interesantno, jeste da nogometaš Fenerbahčea Bright Osayi-Samuel nije kažnjen, iako se tukao s navijačima Trabzonspora. Savez je išao njemu u korist procijenivši da je sve činio u samoodbrani.