Poslao poruku
90

Turski investitor ostaje u Čeliku, predstavljen budući izgled novih terena za Akademiju

Piše: N. K.
Foto: Facebook/NK Čelik
Nogometaši Čelika naredne sezone vjerovatno će nastupati u Prvoj ligi Federacije BiH, ali glavni investitor iz Turske Olgun Aydin poručio je da će ostati u zeničkom klubu.

"Investitor Olgun Aydin je poslao poruku svim Zeničanima i ljubiteljima NK Čelik da ostaje u klubu i da će ispuniti obećanje koje je dao kada je došao. Uprkos rezultatima, od Zenice želi napraviti nogometni grad, a od NK Čelik evropski klub", stoji u saopćenju tima iz Zenice.

Osim informacije o ostanku investitora u klubu, iz Čelika su putem fotografija predstavili i budući izgled Nogometne akademije NK Čelik Zenica.

"Grad će nam u narednim danima dodijeliti zemlju za izgradnju pomoćnih terena, jer Čelik trenutno nema gdje da trenira. Zenica ima tri najbolja stadiona u BiH, ali oni nisu za treninge, nego samo za utakmice. Dobit ćemo terene za formiranje akademije NK Čelik i želimo uraditi sve da podignemo popularnost nogometa u našem gradu i našem kantonu. Spremni smo da preuzmemo odgovornost za ono što slijedi, kako god da ova sezona završi. Ostaje nam samo da se nadamo najboljem", rekao je nedavno direktor Čelika Ismet Đugum u razgovoru za portal Klix.ba.

U međuvremenu, Zeničanima treba pravo čudo ukoliko žele izboriti opstanak u Premijer ligi BiH, a već u subotu imaju prvu meč loptu protiv tuzlanske Slobode na Bilinom polju.

Podsjetimo, Čelik upravo za Slobodom zaostaje osam bodova i potrebne su im sve tri pobjede u preostalim utakmicama te da Tuzlaci u istom broju mečeva ne osvoje više od boda.