Sarajevo
18

Turnir "Igraj fudbal, živi život" ove godine promovišu Mladen Krstajić i Vlatko Glavaš

Piše: E. I.
Šesti međunarodni fudbalski turnir U-17 Sarajevo "Igraj fudbal, živi život" održava se ove godine od 15. do 18. juna na stadionu Otoka u Sarajevu. Turnir će okupiti blizu 160 mladih fudbalera uzrasta do17 godina, koji će odmjeriti snage u dvije grupe.

Učesnici su: FK Partizan, NK Olimpija, HNK Cibalia, FC Slovačko, FK Budućnost (Podgorica), FK Sarajevo, FK Željezničar i FK Olimpic.

Organizator turnira je, kao i prethodnih godina, Udruženje Profesional.

"Velika nam je čast i zadovoljstvo biti domaćin fudbalskim ekipama koje igraju na našem tradicionalnom turniru, a koji je, zahvaljujući podršci i sponzorima, postao prepoznatljiv sportski događaj u regionu. Promoviše, ne samo sport i fudbal, već i grad Sarajevo, Federaciju BiH, Bosnu i Hercegovinu, kao sportski i kulturni centar u regionu i Evropi. Radi se o izuzetno kvalitetnom nadmetanju na kojem nema favorita. Na turnir dolaze i skauti iz evropskih zemalja koji prate organizaciju turnira kao i rad mladih fudbalera i njihov napredak”, navode organizatori.

Ove godine debitanti dolaze iz Češke Republike, radi se o Fudbalskom klubu Slovačko koji spada u najjače fudbalske akademije u ovoj zemlji. Dakako, mladi igrači, učesnici ovog turnira prethodnih godina danas su već poznati evropski fudbaleri. Najbolji igrači, strijelci i golmani prošlih turnira, između ostalih, bili su: Tin Jedvaj, Marko Grujić, Boris Radunović, Vukašin Jovanović, Marko Dabro, Omar Musemić, Nedim Hadžić i Amer Gojak.

Promoteri ovogodišnjeg G-DRIVE 6. međunarodnog fudbalskog turnira U-17 Sarajevo "Igraj fudbal, živi život" su bivši kapiten i trener reprezentacije Bosne i Hercegovine Vlatko Glavaš, kao i bivši reprezentativac Srbije Mladen Krstajić, aktuelni pomoćnik selektora reprezentacije Srbije i predsjednik FK Radnik iz Bijeljine.