Mali nogomet
351

Turnir "Đilda 2018" okupio više od 300 igrača, prikupljena sredstva idu u humanitarne svrhe

Piše: N. K.
Foto: H. M./Klix.ba
(Foto: H. M./Klix.ba)
Na pomoćnom stadionu Grbavica u nedjelju je održan tradicionalni memorijalni malonogometni turnir "Đilda 2018" koji je okupio više od 300 igrača, navijača FK Željezničar.

Turnir je zasluženo osvojila ekipa Liten koja je u zanimljivom finalu savladala Hippy klupu, dok je treće mjesto pripalo ekipi Bambina.

Na turniru su učestvovale 32 ekipe, a vrijedi istaći da su sva prikupljenja sredstva od kotizacije za učešće namijenjena u humanitarne svrhe.

Memorijal su dolaskom i igranjem uveličali brojni bivši i sadašnji igrači i treneri kluba s Grbavice, kao što su Amar Osim, Zajko Zeba, Omer Joldić, Nermin Fatić, Ismet Štilić...

Ovogodišnji turnir je organizovalo Udruženje navijača FK Željezničar u sklopu projekta JP Onsa - "Prevencija protiv nogometnog huliganstva i nereda na sportskim terenima".

Turnir "Đilda 2018" igrao se u znak sjećanja na nekadašnjeg vođu navijača FK Željezničar Dževada Begića koji je poginuo 11. jula 1992. godine. 

Pokušavajući spasiti ranjene civile na raskrsnici sarajevskog naselja Pofalići, Đilda je pogođen snajperskim hicem s Grbavice.

U trenutku pogibije imao je 26 godina, a posthumni je dobitnik najvećeg armijskog priznanja - značke Zlatni ljiljan.