|

FOTO
/
Turnir "Asim Ferhatović Hase" u znak sjećanja na legendu

Turnir "Asim Ferhatović Hase" u znak sjećanja na legendu
0
Piše: N. Grabovica
25.12.2012. u 12:32
15
komentara
0

dijeljenja
Tradicionalni novogodišnji malonogometni turnir "Asim Ferhatović Hase" bit će održan 29. i 30. decembra u maloj sali Kulturno-sportskog centra Skenderija.
Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba

Novogodišnji turnir, 20. po redu, organizuje Fudbalski klub Vratnik pod pokroviteljstvom Općine Stari Grad Sarajevo.

"Drago mi je da smo na ovaj način mogli dati značaj legendi bh. fudbala Asimu Ferhatoviću Hasetu. Nadam se da ćemo i dogodine, ne samo nastaviti podržavati ovaj turnir, nego ga učiniti boljim, većim i kvalitetnijim", kazao je Ibrahim Hadžibajrić, načelnik Općine Stari Grad.

Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba

Ismet Feraget, jedan od organizatora turnira, istakao je kako je u posljednje vrijeme sve manje onih koji se žele uključiti u ovakav projekt, ali da su uz pomoć Općine Stari Grad uspjeli nastaviti tradiciju.

"Moram naglasiti da je malo ljudi koji su ostavili ovakav trag u našem gradu kao što je to uradio velikan Hase. Pozvao bih sve građane da dođu na turnir, uživaju u dobroj igri i dobro se zabave", rekao je Muhamed Lukovac, također organizator turnira.

Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba

Na kraju današnje konferencije za medije još jedna legenda bh. fudbala Vahidin Musemić kazao je da mu je bila čast što je imao priliku igrati sa Hasetom te da mu je drago što se održava ovaj turnir u njegovu čast.

Učesnici turnira su FK Sarajevo, FK Željezničar, FK Olimpic, Malonogometni klub Centar Sarajevo, Selekcija grada Prijepolja iz Srbije, Selekcija Austrije, Mostar Stari Grad i FK Vratnik.
Prijavi grešku


Komentari (15)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...