Nogomet
16

Turković: Utakmica je bila teška; Stanić: U Petrovac idemo postići gol više

Piše: D. B.
Nakon što je Željezničar u prvoj utakmici 1. prekola Evropske lige na stadionu "Asim Ferhatović Hase" večeras remizirao sa crnogorskim Lovćenom, nogometaši tima sa Grbavice i dalje vjeruju da u revanšu mogu ostvariti bolji rezultat i proći u 2. pretkolo.
Srđan Stanić (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Srđan Stanić (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)

"Utakmica je bila teška, puna naboja, igrali smo napadački, stvorili šanse, ali nas nije htio gol. Zadovoljni smo igrom i nadam se da ćemo u Petrovcu ostvariti plasman dalje. Imat ćemo podršku armije naših navijača i uz maksimalan angažman možemo ostvariti svoj cilj", izjavio je novi napadač Željezničara Nedo Turković.

Kapiten Željezničara Srđan Stanić bio je ponajbolji igrač na terenu u večerašnjoj utakmici. On žali za propuštenim prilikama, ali vjeruje da Plavi mogu u 2. pretkolo.

"Dobro smo otvorili utakmicu i stvorili nekoliko šansi, koje smo trebali krunisati golom. Imali smo igru pod kontrolom, ali na kraju nismo uspjeli postići željeni pogodak. Ipak, bolje je da je 0:0 nego 1:1, tako da idemo u Petrovac da postignemo gol više i prođemo dalje. Mislim da smo u ovom trenutku bolja ekipa od Lovćena", rekao je Stanić.

Uzvratna utakmica se igra za sedam dana u Petrovcu u Crnoj Gori.