UEFA će reagovati
566

Turci u 90. minuti stigli do pobjede pa salutirali u znak podrške turskoj vojsci u Siriji

K. H.
Nogometaši Turske nakon meča (Foto: EPA-EFE)
Nogometaši Turske nakon meča (Foto: EPA-EFE)
Nogometna reprezentacija Turske golom u 90. minuti stigla je do izuzetno važne pobjede protiv Albanije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2020. godine, a turski igrači su pobjedu proslavili salutirajući u znak podrške njihovoj vojsci u Siriji.
Nakon završetka ovog izuzetno dramatičnog meča u kojem su Turci do pobjede stigli tek u finišu meča i to nakon greške albanskog golmana, igrači su se okupili ispred tribine gdje su stali u vrstu i vojničkim pozdravom zahvalili su se navijačima na podršci.

Turska agencija Anadolu javlja da su to učinili u znak podrške turskoj vojsci koja trenutno djeluje u Siriji, a sigurno je da će i UEFA reagovati jer krovna kuća evropskog nogometa ima nultu toleranciju prema bilo kakvim političkim porukama u svojim takmičenjima.

Pobjedom protiv Albanije, Turska se izdvojila na prvom mjestu grupe H sa 18 osvojenih bodova, koliko ima i Francuska, a u narednom kolu očekuje ih gostovanje upravo prvacima svijeta gdje bi mogli osigurati plasman na Evropsko prvenstvo.