Loši rezultati
59

Turci se raspisali o velikoj krizi u Fenerbahčeu: Balkanska kolonija je nezadovoljna

N. K.
Tadić i Džeko na treningu (foto: Fenerbahče)
Tadić i Džeko na treningu (foto: Fenerbahče)
Fenerbahče se našao u velikim problemima nakon što je turski velikan sinoć izgubio čak 6:1 kod Nordsjaellanda u 5. kolu Konferencijske lige, piše tamošnji Fotospor.
Isti izvori tvrde da balkanska kolonija, koju čine kapiten reprezentacije Bosne i Hercegovine Edin Džeko te hrvatski goman Dominik Livaković i srbijanski napadač Dušan Tadić, nije zadovoljna.

Džeko i Tadić su tako nedavno razgovarali sa čelnicima kluba i zatražili da se stručnom štabu prve ekipe pridruži trener s ovih prostora koji bi pomogao treneru Ismailu Kartalu i prevodio njegove zahtjeve.

S druge strane, Livaković je tražio da mu se dovede Sandro Žufić, inače trener golmana u kojeg hrvatski reprezentativac ima veliko povjerenje i s kojim je nekoliko godina uspješno sarađivao u Dinamu.

Fotospor također tvrdi da Džeko, Livaković i Tadić imaju zasebnu WhatsApp grupu te da kritikuju trenera Kartala.

Međutim, isti izvor navodi da će im klub ispuniti zahtjeve pa je naslov današnjeg teksta: "Šta Livaković želi, bit će i učinjeno".

Inače, Fenerbahče je sezonu otvorio s 10 uzastopnih pobjeda u prvenstvu, ali je sad u krizi i u posljednjih pet utakmica u svim takmičenjima ima samo jednu pobjedu.