Ivan Sesar za Klix.ba
38

"Turci cijene bh. igrače, za mene su se raspitivali kod Sušića"

Piše: Edin Isanović
Ivan Sesar (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Ivan Sesar (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Nekadašnji igrač FK Sarajevo i bh. reprezentativac Ivan Sesar potpisao je prošle sedmice ugovor sa Elazigsporom. Ovaj turski klub čeka grčevita borba za opstanak u elitnom turskom takmičenju. Upravo od Sesara očekuju da će pomoći u misiji opstanka u elitnom razredu.

Ovaj ratoborni veznjak naglašava da su ga predsjednik, članovi Uprave kluba i trener dočekali izuzetno korektno.

"Sastanak je trajao dugo. Naglasili su mi da puno očekuju od mene i da je glavni cilj opstanak u ligi. Odradio sam tri treninga i mogu reći da su saigrači bili super. Nekim nogometašima je bh. selektor Safet Sušić bio trener. Mnogi pitaju za njega i Elvira Baljića. Tu su i dva Hrvata, Vanja Ivesa i Hrvoje Spahija. Oni mi puno pomažu u nekim stvarima. Isto tako, ja se trudim da što prije naučim neke riječi na turskom jeziku, ali ima i prevodilac za engleski, tako da je sve u najboljem redu", kaže Sesar za Klix.ba.

Član nacionalnog bh. tima ističe kako je primijetio da tim ima kvalitet.

"Imamo možda i najstariju ekipu u ligi. Također, imamo i dobrog trenera koji gleda na sve detalje, a i puno taktizira. Svjesni smo da nas čeka težak posao jer imamo ne baš lagan raspored. No, idemo od utakmice do utakmice. Ne poznajem druge ekipe, ali vjerujem da ćemo ostati u društvu najboljih".

Ivan tvrdi kako su ga čelnici Elazigspora dugo pratili i da su nekoliko puta dolazili na Koševo.

"Bili su zadovoljni mojim izvedbama, ali je sigurno da je puno pomogla činjenica da sam pozivan u državni tim. Definitivno, to mi je olakšalo put. Turci cijene igrače iz BiH. Uz sve to, trener mog kluba je zvao Sušića i raspitivao se o meni. Selektor je imao samo riječi hvale za mene i ovom prilikom mu se zahvaljujem. Na kraju je to bilo dovoljno za transfer. Mi igrači nismo svjesni da se teško prodati iz bh. lige".

Sesar ističe kako iz glavnog grada BiH nosi najljepše uspomene.

"Meni je u Sarajevu, kako u klubu, tako i u gradu, bilo izvanredno. Uživao sam u proteklih šesnaest mjeseci. Uvijek se sa radošću vraćam u grad na Miljacki. Što se tiče kluba, čujem da svakodnevno dolaze novi igrači i vjerujem da će trener Jović sve to na najbolji način složiti i da će sve to dobro izgledati. Ja im želim puno sreće", zaključila je nekadašnja bordo petica.