Eric Abidal
0

"Tumor jetre mi je promijenio život"

Totalsport
Eric Abidal, francuski 31-godišnji stoper u redovima španskog nogometnog prvaka Barcelone, prozborio je za klupsku TV stanicu nekoliko riječi o tumoru jetre kojeg je prebolio.

Abidal se 17. marta podvrgnuo operaciji tumora na jetri. Vratio se na travnjak igranju vrhunskog nogometa već nepunih šest sedmica kasnije

"Kada vam se ovako nešto dogodi, život vam se preko noći može okrenuti. Mene je ovo što sam prošao stvarno jako promijenilo! Prije svega, karakterno. Znate, sada često idem na kontrole. Ovoga puta je bio tumor jetre, a već sutra bi moglo biti nešto drugo" kaže nogometaš.

Dodao je kako bi volio zaigrati za svoju ekipu u finalu Lige prvaka protiv Manchester Uniteda 28. maja na Wembleyju. Bude li tako, to će biti njegovo prvo finale Lige prvaka u karijeri. Prije dvije godine, kada je Barça slavila protiv Uniteda 2-0 u finalu u Rimu, Abidal je bio suspendiran.

"Još su dvije sedmice ostale do Wembleyja. Moja je sreća što imam trenere za fizičku spremu koji me dobro poznaju i koji će me spremiti da toga dana budem u top formi. Volio bih nastupiti, ali to ipak nije važno. Jedino je bitno da tim uzme taj trofej, igrao ja ili ne igrao", zaključio je Abidal.