Zvanično potvrđeno
31

Tumbaković dobio otkaz zbog Kosova, a sada postao novi selektor Srbije

N. K.
Ljubiša Tumbaković (Foto: EPA-EFE)
Ljubiša Tumbaković (Foto: EPA-EFE)
Ljubiša Tumbaković je novi selektor reprezentacije Srbije, odlučeno je na sjednici Izvršnog odbora Nogometnog saveza Srbije kojom je predsjedavao predsjednik Slaviša Kokeza.

Iskusnog stručnjaka je predložio Stručni odbor u sastavu Ilija Petković, Zoran Filipović, Nenad Bjeković, Momčilo Vukotić i Marko Pantelić, a Tumbaković je dobio jednoglasnu podršku Izvršnog odbora.

Promocija Tumbakovića bit će sutra u Beogradu, dok će novi selektor debitovati na klupi Orlova 7. septembra protiv Portugala na stadionu "Rajko Mitić".

Tumbaković je najuspješniji trener u historiji Partizana s kojim je osvojio šest titula državnog prvaka i tri nacionalna kupa, a igračku i trenersku karijeru počeo je u Radničkom iz Novog Beograda.

Dobre rezultate imao je i tokom rada u Kini, dok je tokom bogate trenerske karijere jednu sezonu proveo u Kuvajtu i Iranu, odnosno grčkom AEK-u.

Prije tri godine postavljen je za selektora reprezentacije Crne Gore i na tom mjestu bio je sve do juna, kada je dobio otkaz nakon što je odbio voditi ekipu protiv Kosova.