Mlada reprezentacija BiH
0

Tulić objavio spisak igrača za meč protiv Velsa

FENA
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Selektor mlade nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Branimir Tulić danas je objavio spisak igrača za predstojeću kvalifikacijsku utakmicu za EP sa selekcijom Velsa, 18. novembra na stadionu Grbavica.

Na spisku se nalaze imena 19 igrača: Ibrahim Šehić (Željezničar), Dino Hamzić (Sarajevo), Ognjen Vranješ (Crvena zvezda), Toni Šunjić (Zrinjski), Nebojša Pejić (BSK Borča), Boris Savić (Laktaši), Muhamed Subašić (Olimpik), Anes Haordić (Jablonec), Marin Aničić (Zrinjski), Emil Miljković (Nafta Lendava), Nenad Kiso (Čukarički Beograd), Gordan Bunoza (Karlovac), Mateo Sušić (Zrinjski), Ognjen Todorović (Slavija), Muhamed Mujić (Sloboda), Nemajna Bilbija (Borac), Damir Šovšić (Zagreb), Ivan Sesar (Kopar), Srđan Stanić (Željezničar).

Okupljanje je zakazano za 14. novembra do 12 sati u hotelu "Park" u Vogošći.

"Veliki hendikep je neigranje kapitena Džafića i Ćorića zbog žutih kartona, te Gališića zbog povrede. Drago nam je da je Zec dobio poziv za A-tim, ali se nadam da će, ako ne bude u najužoj konkurenciji za revanš utakmicu protiv Portugala u Zenici, predvoditi napad mlade reprezentacije BiH protiv Velsa. Gosti dolaze kao favoriti, prvi su u grupi, a na nama je da pružimo dostojan otpor i izborimo najbolji mogući rezultat", izjavio je selektor Tulić.

Naglasio je da će igrači do susreta s Velsom obaviti četiri do pet treninga, zavisno od vremenskih uvjeta i kvaliteta terena.