Velika prednost
9

Tuchel: Prešli smo pola puta; Mbappe: Počnite vjerovati u francuski nogomet

Klix.ba
Kylian Mbappe (Foto: EPA-EFE)
Kylian Mbappe (Foto: EPA-EFE)
Trener PSG-a Thomas Tuchel i nogometaš Kylian Mbappe bili su izuzetno zadovoljni zbog pobjede protiv Manchester Uniteda u prvom meču osmine finala Lige prvaka.

Prvak Francuske je pobijedio rezultatom 2:0, što im daje ogromnu prednost pred revanš u Parizu, a Tuchel je nakon meča rekao da su njegovi igrači igrali kao tim i da je ključ bio u zaustavljanju Rashforda i Pogbe.

"Vjerovali smo u sebe, stajali visoko na terenu i pravili smo pritisak. Kad je bilo potrebe, branili smo se plitko i činili smo to dobro. Ovaj meč je dobar miks trčanja, agresije i mirnoće. Igrali smo kao tim. Zaustavili smo Pogbu i Rashforda i to je ključ ovog meča", jasan je trener PSG-a.

Tuchel smatra da pitanje putnika u četvrtfinale još uvijek nije završeno.

"Ne razmišljamo kao da smo već prošli. Ako smo mi pobijedili u Manchesteru, može i United u Parizu. To je nogomet. Prešli smo pola puta, a niko nije pobijedio na poluvremenu. Moramo i bit ćemo spremni za revanš", zaključio je Tuchel.

Veoma zadovoljan bio je i napadač PSG-a Kylian Mbappe koji je postigao drugi pogodak.

"Trener mi je rekao da ću biti manje u kontaktu s loptom nego inače, bilo mi je teško zato što još učim da igram kao centralni napadač. Ipak, na kraju je ispalo dobro. Imamo dobar rezultat, ali ništa još nije završeno. U Parizu moramo ovjeriti prolaz dalje", rekao je Mbappe.

Dodao je da svi moraju više cijeniti francusku Ligue 1 i da će svi igrači PSG-a navijati za Lyon protiv Barcelone.

"Vrijeme je da se prestanemo plašiti. Igrali smo bez Neymara i Cavanija, važnih igrača za naš tim, ali ljudi moraju vjerovati u nas. Moramo otići što dalje u Ligi prvaka, a to će biti dobro i za francuski nogomet. Važno je da svi vjerujemo u francuski nogomet, a mi ćemo navijati za Lyon protiv Barcelone", zaključio je 20-godišnji napadač.