Početak iz snova
12

Tuchel ispisao historiju Chelseaja i srušio rekord iz 2008. godine

K. H.
Thomas Tuchel (Foto: EPA-EFE)
Thomas Tuchel (Foto: EPA-EFE)
Njemački stručnjak Thomas Tuchel zlatnim slovima upisao se u historiju Chelseaja jer je uspio u prvih 13 utakmica kao trener londonskog kluba ostati neporažen, što je novi klupski rekord.

Chelsea je u srijedu slavio protiv Atletico Madrida na svom Stamford Bridge stadionu rezultatom 2:0 te tako osigurao prolazak među osam najboljih ekipa, a kako je to ujedno bio i 13 meč Tuchela na klupi novog kluba i kako nije doživio poraz, postavio je novi klupski rekord.

Uz to, Chelsea je primio samo dva gola i to jedan u Premiershipu i jedan u meču FA Cupa, a sjajnim nizom rezultata uspjeli su doći na četvrtu poziciju u Premiershipu i trenutno imaju 51 osvojen bod, tri više od West Hama koji ima utakmicu manje.

Prethodni rekord kada je u pitanju broj utakmica bez poraza na početku trenerskog mandata u Chelseaju držao je brazilski stručnjak Luiz Felipe Scolari koji je 2008. godine po dolasku u ovaj klub povezao 12 utakmica bez poraza.

Naredni meč Chelsea će igrati protiv Sheffielda u okviru FA Cupa, a nakon toga ih očekuju ligaški dueli protiv WBA, Crystal Palacea, Brightona, West Hama i Fulhama.