Problem sa Portugalcem
10

Tuchel ima prvog pobunjenika u Bayernu, oglasio se i Salihamidžić te "ugasio požar"

K. H.
Hasan Salihamidžić i Joao Cancelo
Hasan Salihamidžić i Joao Cancelo
Portugalski nogometaš Joao Cancelo vrlo je nesretan u Bayernu zbog slabe minutaže, a nakon utakmice protiv Borussije Dortmund bez slavlja sa saigračima je otišao u svlačionicu i nakon svega se čak morao oglasiti sportski direktor Hasan Salihamidžić i smiriti strasti.

Cancelo je posljednjih dana prijelaznog roka iznenađujuće napustio Manchester City i došao u Bayern na posudbu, a iako se očekivalo da će biti udarna igra na desnoj strani Bavaraca, nije dobio povjerenje zbog kojeg je došao u Minhen i baš kao i u Cityju, minutaža mu je poprilično limitirana.

S tim u vezi bio je jako ljut nakon derbija protiv Borussije Dortmund i nakon što je odigrao posljednjih 10-ak minuta, otišao je ravno u svlačionicu i nije proslavio pobjedu s ostatkom ekipe i ispred navijača. Jasno, to je problem i za trenera Tuchela i to prvi od kada je došao u klub.

Nakon svega, morao se oglasiti i Hasan Salihamidžić i reći kako on gleda na ovu situaciju.

"Dosta je emocija nakon utakmice. Nije to nikakav problem, normalno je kada je igrač razočaran jer ne igra utakmicu. Cancelo je vrhunski igrač i dobit će priliku za igru", rekao je Salihamidžić.

Podsjećamo da će Bayern imati šansu da otkupi Cancela na kraju sezone i to za 70 miliona eura, ali njemački mediji pišu da će teško doći do takvog dogovora i da je puno izvjesnije da će klubovi pregovarati i pokušati pronaći neku drugu opciju, odnosno manju cijenu.