Znate li ko su?
54

Trojica dječaka s fotografije su osvojila Ligu prvaka, no samo rijetki ih mogu prepoznati

D. P.
Viralna fotografija - Werner prvi s lijeva, Kimmich i Gnabry prvi dvojac s desna (Foto: Twitter)
Viralna fotografija - Werner prvi s lijeva, Kimmich i Gnabry prvi dvojac s desna (Foto: Twitter)
Fotografija nastala prije više od 15 godina "krije" čak trojicu osvajača Lige prvaka, a nastala je dok su zvijezde današnjeg nogometa nosile dres Stuttgarta.

Na fotografiji se vidi kako četiri dječaka slave pogodak u omladinskoj kategoriji Stuttgarta. Svi su generacija i igrali su u zajedničkom omladinskom uzrastu, a spaja ih to što su trojica od njih već okusila svjetsku slavu osvajanja Lige prvaka.

Fotografija je dokaz sjajnog rada u omladinskim selekcijama Stuttgarta, a na njoj se nalaze Joshua Kimmich, Serge Gnabry i Timo Werner, trojac koji je osvajao Ligu prvaka.

Kimmich se promovisao u jednu od najvećih zvijezda Bayerna s kojim je osvojio najelitniji trofej u evropskom nogometu, a do istog uspjeha s istim timom stigao je i njegov kolega Serge Gnabry.

Uz njih, na viralnoj fotografiji nalazi se i Timo Werner, koji je prije dvije i po godine osvojio Ligu prvaka sa Chelseajem.

Kimmich i Gnabry su 2020. godine osvojili Ligu prvaka s Bayernom savladavši Paris Saint Germain iza zatvorenih vrata tokom pandemije koronavirusa. Kimmich je čak asistirao za pobjedu Kingsleyu Comanu.

Samo 12 mjeseci kasnije Werner je podigao naslov sa Chelseajem protiv Manchester Cityja., a onda i napustio klub.