Nogomet
0

Trochowski za pobjedu u Bremenu

Sarajevo-x.com
Foto: AP
Foto: AP
Nogometaši Hamburga pobijedili su Werder u gostima 1-0, u prvoj polufinalnoj utakmici Kupa UEFA-e. Zaslužan za to je strijelac Piotr Trochowski u 28. minuti.

Hamburg je bolje otvorio utakmicu, te je bio daleko opasniji suparnik u ovom njemačkom polufinalu. Ivica Olić je odmah u prvoj minuti zaprijetio, potom je Guerrero sjajno opalio u 22. minuti, a loptu je vršcima prstiju skrenuo s putanje prema mreži domaći golman Wiesea.

Bolju igru je Hamburg okrunio pogotkom sjajnog Piotra Trochowskoga. Glavom je nabačenu loptu poslao u suprotni ugao.

Werder je smušeno odigrao prvih 45 minuta, a taj pogodak je dodatno demoralizirao nogometaše iz Bremena. No, u nastavku je krenula oluja napada prema Rostu i pravo je čudo da nisu postigli barem jedan pogodak.

Almeida je imao prilike glavom u 51. i 60. minuti, Rosenberg je bio u sjajnoj prilici u 71. minuti, niz opasnih ubačaja su nagovještavali pogodak između 65. minute i kraja utakmice. Kranje opasan je bio udarac Nalda iz daljine u 87., a Pizarro je u nadoknadi pucao iz blizine ravno u Rosta.

Isto tako, sudac Webb je propustio barem u dva navrata svirati jedanaesterac za domaćina.

No, i na drugoj strani je bilo vatreno u dva navrata tokom nastavka. Najbolju priliku je propustio Ivica Olić koji se u 65. minuti sjurio prema Wieseu i kada je došao sasvim blizu njega pokušao ga je prebaciti loptom, ali na sreću domaćina lopta je udarila u prsa njihovog golmana.

Samo minutu kasnije je Olić pripremio šansu Pitroipi, ali je ovaj pucao pored stative.

Kup UEFA, polufinale, prva utakmica:

Werder - Hamburg 0-1 (Trochowski 28)

Dinamo Kijev - Šahtar 1-1 (Čigrinski 22-ag / Fernandinho 68)