Nogomet
25

Trijumf Arsenala na Etihadu, Džeko zaigrao nakon jednomjesečne pauze

Piše: A. D.
Foto: EPA
(Foto: EPA)
Derbi susret 22. kola engleske Premier lige između Manchester Cityja i Arsenala igran na stadionu Etihad u Manchesteru pripao je gostima rezultatom 2:0.

U 23. minuti Kompany je nepropisno u kaznenom prostoru zaustavio Monreala, a sudija današnje utakmice Mike Dean pokazao na bijelu tačku.

Najstrožiju kaznu izveo je Santi Cazorla koji je pogodio mrežu domaćina za 1:0, iako je golman Građana Joe Hart pročitao njegov udarac.

Konačnih 2:0 Topnici su postavili u 66. minuti utakmice kada je nakon idealnog centaršuta Cazorle iz prekida mrežu Harta glavom pogodio Giroud.

Nakon mjesec i pet dana pauze zbog povrede u timu Manchester Cityja nastupio je kapiten reprezentacije Bosne i Hercegovine Edin Džeko koji je u 76. minuti zamijenio Jesusa Navasa.

Manchester City ovim porazom izgubio je korak za liderom Chelseajem koji je sada na ugodnih plus pet. Arsenal se probudio i zahvaljujući dobrim rezultatima u posljednje vrijeme dospio na petu poziciju sa 39 bodova, svega tri manje od trećeplasiranog Southamptona.

Osim Arsenala danas je uspješan bio i tim West Hama koji je na domaćem terenu rezultatom 3:0 porazio Hull City.

Premier liga, 22. kolo:

Manchester City - Arsenal 0:2 West Ham - Hull 3:0