Nogomet
4

Trideset nogometaša Slobode otputovalo u Koper, pripreme koštaju blizu 40.000 KM

Piše: D. Brkić
Trideset nogometaša Slobode, stručni štab, fizioterapeuti i ekonom zaputili su se jutros iz Rudarske 2 ka slovenačkom Koperu u kojem će ostati narednih 15 dana i odigrati najmanje pet prijateljskih utakmica. Slobodinu ekspediciju u Sloveniji će dočekati Miroslav Ćiro Blažević, koji je ranije, zbog privatnih obaveza, otputovao za Rijeku.

Sloboda će u Koperu igrati sa Piranom iz Portoroža, Koperom, Krkom iz Novog Mesta, a najviše pažnje plijeni duel sa Crvenom Zvezdom, prvi poslije 1991. godine, koji će se igrati 5. februara i koji će se direktno prenositi u programu Arene Sport.

"Počeo sam s upoznavanjem igračkog kadra, a slijede pripreme u Sloveniji na kojim ću dobiti potpunu sliku naših mogućnosti. Bazične pripreme su veoma značajne zbog procesa rekuperacije, ali i kontrole ishrane", kazao je Miroslav Ćiro Blažević.

Pripreme Slobode u Koperu koštat će blizu 40.000 KM, a predsjednik Azmir Husić najavio je i mogućnost odlaska i na mini pripreme u Međugorje.

"Obezbijedit ćemo sve uslove, a ekipa i treneri imaju jedan zadatak – napad na prvo mjesto", rekao je Husić.

Sloboda je u zimskoj pauzi dovela sljedeće igrače: Adnana Hadžića, Irfana Fejzića, Jasmina Moranjkića, Elmira Kuduzovića, Edina Husića, Semira Kapića, Sulejmana Krpića, Sabahudina Jusufbašića, Dinu Ferizovića, Ermina Huseinbašića, Ardita Šaćirija, Almira Halilovića i Adnana Jahića.

Osim njih na pripreme su krenuli i igrači koji su igrali jesenji dio sezone u Prvoj ligi FBiH: Emir Hodžić, Adnan Salihović, Adnan Mujkić, Kenan Čejvanović, Mirhad Mehanović, Samir Efendić, Muhamed Omić, Damir Mehidić, Omar Pršeš, Mirza Musić, Jasmin Mujkić i Mirnes Selamović.

Cilj Slobode je povratak u Premijer ligu BiH, a zbog takvih nastojanja u martu će stadion Tušanj proširiti svoj kapacitet za 3.500 natkrivenih mjesta na novoizgrađenoj sjevernoj tribini.