Malo vremena
51

Tri prepreke između odlaska Džeke u Chelsea, transfer visi u zraku

Klix.ba
Edin Džeko (Foto: AFP)
Edin Džeko (Foto: AFP)
Kapiten reprezentacije Bosne i Hercegovine i napadač Rome Edin Džeko jedna je od glavnih tema medija u Engleskoj i Italiji, a prema najnovijim informacijama, londonski klub u posljednji trenutak mogao bi krenuti u potragu za drugim napadačem.

Čelnici kluba sa Stamfrod Bridgea poslali su ponudu početkom sedmice za dvojac Emerson-Džeko u vrijednosti od 55 miliona eura, a ta ponuda, iako sportski direktor Monchi tvrdi drugačije, zadovoljila je apetite čelnika rimskog kluba te je samo ostalo da se bh. napadač i Chelsea dogovore oko ličnih uslova.

Prema tvrdnjama medija iz Italije, transfer Džeke u aktuelnog prvaka Engleske trenutno ima tri prepreke. Chelsea nudi ugovor do 2019. godine, ali i osam miliona eura po sezoni, dok Džeko zahtjeva ugovor do 2020. godine i spreman je pristati na platu od šest miliona eura.

Također, mediji u Italiji, ali i oni u Engleskoj, sve glasnije pričaju o transfer politici Chelseaja te napominju da ni Edin Džeko nije napadač po želji Antonija Contea iako se u početku činilo da bi Talijan bio zadovoljan dovođenjem bh. napadača. Treća prepreka, prema saznanjima medija u Italiji, zove se Amra Silajdžić. Supruga kapiten reprezentacije navodno se opire selidbi u London jer joj se dopada život u Rimu, a treba napomenuti da su oba djeteta ovog bračnog para rođena u glavnom gradu Italije.

Engleski mediji posljednjih sati pišu kako bi Chelsea mogao odustati od dovođenja Džeke, a kao nove potencijalne mete navode se napadač WBA Salomon Rondon, ali i Olivier Giroud kojeg će Plavci pokušati dovesti na posudbu do kraja sezone.

Francuski napadač mogao bi napustiti Arsenal s obzirom na to da nema zagarantovanu minutažu, a Topnici su još uvijek veoma blizu potpisa Aubameyanga. Samim tim, šest mjeseci prije Svjetskog prvenstva u Rusiji, Giroud očajno traži klub u kojem će u što boljoj formi dočekati smortu najbolji.