Le Championnat
0

Tri kluba traže plasman u Ligu prvaka

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Pred nogometašima u francuskom Le Championnatu utakmice su 38., posljednjeg kola. Iako je Marseille već opjevani prvak, zanimljivosti pred zadnjih 90 minuta ima mnogo.

Naime, drugo mjesto i direktan plasman u Ligu prvaka traže čak tri kluba, Lille, Lyon i Auxerre, s time da najbolje pritom stoji drugoplasirani Lille kojeg očekuje nimalo lako gostovanje kod Lorienta.

Lorient - Lille

Lille je u sjajnoj formi, pa su nakon remija kod Lyona upisali pet uzastopnih pobjeda. S druge strane Lorient je počeo posustajati, te već 270 minuta nisu nikoga pobijedili.

"Pokazali smo da imamo dovoljno iskustva za ovakve utakmice, a i posljednja gostovanja uspješno odrađujemo. Nema sumnje, tri boda su jedino što nas zanima", izjavio je Rudi Garcia, trener tima.

Lyon - Le Mans

Karijeru započetu 1999. godine Sidney Govou proveo je noseći samo dva dresa, Lyonov i onaj francuske nogometne reprezentacije. Susret protiv Le Mansa iskoristit će za opraštanje od klupskih navijača.

"Želim otići ponosan što sam ovoj ekipi pomogao doći do Lige prvaka, dat ću sve od sebe", izjavio je Govou ne otkrivši pritom mjesto nastavka karijere.

Ne pobijedi li Lille Lorienta, a Lyon osvoji tri boda, trofejna francuska ekipa plasirat će se direktno u Ligu prvaka.

Sochaux - Auxerre

U prvom dijelu sezone Sochaux je slavio 1-0 gostujuću pobjedu protiv Auxerrea. Tri tada izgubljena boda Auxerreovim nogometašima itekako nedostaju u borbi za najjače evropsko klupsko takmičenje, međutim, iako male, šanse da će se tamo direktno naći i dalje postoje.

"Neće biti nimalo lako, ali možemo do Lige prvaka. Iskreno, ne uspijemo li u tome svi ćemo biti jako razočarani", najavio je golman Olivier Sorin.