Meč u Lukavici
37

Tri gola iz tri penala: Slavija i Leotar otvorili 1/16 finala Kupa BiH, poznat prvi tim u osmini finala

K. H.
Foto. Sport1.ba
Foto. Sport1.ba
Nogometaši Slavije plasirali su se u osminu finala Kupa Bosne i Hercegovine nakon što su danas u prvom meču 1/16 finala pobijedili Leotar na domaćem terenu rezultatom 2:1.

Gosti iz Trebinja bolje otvaraju meč i u 21. minuti dolaze u vodstvo, a precizan za vodstvo od 1:0 bio je Mihailo Cmiljanović.

Samo dvije minute nakon toga, Slavija je izjednačila golom Nikole Bjeloša, da bi u završnici prvog dijela došla do potpunog preokreta, na kraju će se ispostaviti i pobjede i plasmana među 16 najboljih ekipa u najmasovnijem bh. nogometnom takmičenju. Kapiten Bjeloš i drugi put je bio strijelac.

Zanimljivo, sva tri postignuta pogotka su došla iz penala.

U ovoj fazi igra samo jedna utakmica, ukoliko nakon 90 minuta ne bude pobjednika, pristupa se izvođenju jedanaesteraca. Titulu iz prošle sezone brani ekipa Zrinjskog, koja se pobjedom protiv Veleža, uz osvojenu Premijer ligu BiH, domogla prve duple krune u svojoj historiji.

Za razliku od prošlih nekoliko sezona, u ovoj će se igrati dvije finalne utakmica najmasovnijeg takmičenja u BiH.

U ostalim mečevima sastaju se:

Bosna Visoko - Velež Mostar

Bratstvo Bosanska Krupa - Zvijezda 09

Sloboda - Željezničar

Brotnjo Čitluk - GOŠK

TOŠK Tešanj - Igman Konjic

Sloga Gornji Vakuf - FK Sarajevo

Radnik Bijeljina - Sloga Doboj

Tomislav - Posušje

Laktaši - Goražde

Stupčanica - Rudar Prijedor

Kozara - Jedinstvo

Mečevi Tekstilac - Tuzla City, Radnik Hadžići - Borac, Čelik - Zrinjski i Sutjeska - Široki Brijeg su odgođeni, a razlog je jer će spomenuti timovi igrati zaostale mečeve u Premijer ligi BiH.