Nogomet
1.4k

Trenutak koji se ne može opisati: Susret Fergusona i Ronalda

Piše: O. T.
Tri titule Premiershipa, titula Primere, trofeji evropskog Super kupa i Svjetskog klupskog prvenstva i čak tri trofeja elitne Lige prvaka imao je Ronaldo u svom CV-u, ali prazno je bilo mjesto za trofej s reprezentacijom Portugala. Sada je dodao i jedan takav trofej nakon što je osvojio Evropsko prvenstvo u Francuskoj.

Zaplakao je mnogo ranije od očekivanog. U 23. minuti kada je sjeo na travu i signalizirao: "Ne mogu". Uplakan je iznesen sa terena, a zamijenio ga je Quaresma.

Ipak, Portugal je i bez njega hrabrom i požrtvovanom igrom uspio doći do pobjede nakon što je rezervista Eder golom u 109. minuti presudio domaćinu Francuskoj. Slavlje je moglo početi, Portugal je osvojio prvi veliki trofej u svojoj historiji, a kapiten tog Portugala je Ronaldo.

Prije osvojenog trofeja s Portugalom, Ronaldo je osvojio 17 klupskih trofeja igrajući za Manchester United (2003-2009) i Real Madrid (od 2009.).

Prilikom silaska niz stepenice nakon dodjele pehara, Ronaldo je imao priliku susresti se sa osobom koja je ostavila možda i najveći utjecaj na njegovu fudbalsku karijeru - Sir Alexom Fergusonom.

Legendarni trener Manchester Uniteda doveo je Ronalda na Old Trafford na ljeto 2003. godine i od tada do danas Ronaldo je počeo osvajanje svih maloprije navedenih trofeja. Stoga i ne čudi zašto Ronaldo Fergusona zove "svojim drugim ocem".