Miralem Pjanić
0

"Treniram da bih bio kao Juninho"

Sarajevo-x.com
Francuska Liga 1 prepuna je mladih obećavajućih igrača. Ipak, među njima je jedan mladić koji se izdvaja i koji svome timu pruža igre koje donose pobjede na najvišem nivou. Njegovo ime je Miralem Pjanić, piše Goal.com

Devetnaestogodišnji vezni igrač imao je ključnu ulogu u velikoj Lyonovoj pobjedi na mađarskim Debrecenom od 4:0 u utakmici Lige prvaka. Pjanić je asistirao Kallstromu i Govouu te postigao odličan pogodak iz slobodnog udarca. Ustvari, ta je utakmica kulminacija rastuće forme koju Pjanić bilježi otkad je postao startni igrač u ekipi Lyona.

Uistinu, ono što Pjanić pruža, podsjeća na Juninha, igrača koji je Lyon odveo do sedam uzastopnih titula prvaka. Iako se Pjanić pokušava ograditi od takvih poređenja, to će ga pratiti još dugo vremena.

"Treniram da bih bio kao Juninho", priznao je Pjanić,"Ne poredim se s njim. Ne želim takav pritisak. Ono što je on uradio je ogromno. Naravno, lijepo je kada me porede sa takvim igračem. Pokušavam da igram dobro i postižem golove iz slobodnih udaraca. To može biti značajna snaga moje ekipe."

Ipak, Pjanić nije kupljen kao zamjena za slavnog Brazilca. To je trebao biti Ederson, ali veliki uspon Pjanića, kombinovan sa nešto lošijom formom Brazilca, promovirao je Miralema u središte događanja.