Zmajevi u Butmiru
96

Trening kasnio pola sata, svi igrači trenirali: Fokus je samo na utakmici protiv Finske

Piše: K. H.
Foto: D. S./Klix.ba
(Foto: D. S./Klix.ba)
Nogometna reprezentacija BiH danas je u Trening centru FK Sarajevo u Butmiru odradila treći trening uoči kvalifikacionih utakmica za Evropsko prvenstvo protiv Finske i Italije.
Za razliku od drugog treninga, danas su se ekipi priključili defanzivac Eldar Ćivić i golman Kenan Pirić koji su bili pošteđeni drugog treninga zbog lakših povreda.

Na današnjem treningu, kao i svaki put do sada, vladala je sjajna atmosfera, a svi igrači fokusirani su samo na prvu utakmicu protiv Finske koja se igra u subotu. Uoči treninga to su potvrdili i igrači Goran Zakarić i Elvis Sarić.

"Prva utakmica u Finskoj je važna sama po sebi jer bi nam s pobjedom bilo lakše protiv Italije. Prvo razmišljamo o Finskoj, pa tek onda nakon toga o Italiji", kazao je Zakarić.

Sličnog razmišljanja je bio i Elvis Sarić.

"Najbitnija nam je prva utakmica s Finskom i to zaista jeste tako, svi smo fokusirani samo prema tome i s osvojena tri boda imamo velike šanse", rekao je Sarić.

Prvi susret ovog kvalifikacijskog ciklusa naša reprezentacija igra u subotu protiv Finske, a tri dana nakon toga očekuje nas duel protiv Italije u Torinu.