Nogomet
128

Trenerica SFK 2000 Samira Hurem: Zasluženo podižemo 14. trofej u nizu

Piše: D. B.
Samira Hurem (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Samira Hurem (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
SFK 2000 u subotu u posljednjoj utakmici sezone dočekuje Gradinu te će nakon posljednjeg sudijskog zvižduka sarajevskim nogometašicama biti dodijeljen već ranije osvojeni pehar namijenjen prvakinjama BiH. Uoči ove utakmice novinarima su se obratile trenerica Samira Hurem te generalna sekretarka i nogometašica Azra Numanović.

SFK 2000 je ove sezone osvojio 14. titulu u nizu, koja je zaslužena izuzetno dobrom igrom.

"Svaka titula je posebna, iza svake je mnogo rada, truda i ulaganja. Trofeji uvijek donose nešto novo, a ova nam je posebna jer smo postigle mnogo golova, više nego prošle. Naša igra je unaprijeđena, a ekipa je ostala ista. Dobro je to što su igračice efikasnije nego ranije, a i liga je kvalitetnija. Ipak, SFK 2000 dominira i zasluženo podiže 14. trofej", izjavila je Hurem

Azra Numanović (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Azra Numanović (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)

Nogometašice SFK 2000 žele dodatno napredovati i ostvariti dobre rezultate u Ligi prvaka. Prije toga, uživat će u novoj tituli.

"Atmosfera je uvijek odlična, posebno jer znamo šta nas čeka, a to je novi pehar. Jedva čekamo nagradu za koju smo radili tokom cijele sezone. Pokazale smo dobru igru, što se vidi po gol razlici, apsolutno smo dominantne. To je rezultat našeg rada, jer i kad pobijedimo, ako ne odugramo dobro, nismo zadovoljne. Analiziramo i spravljamo svoje greške. Želimo biti što bolje, jer u augustu igramo Ligu prvaka. Pozivamo publiku da dođe na stadion, pogleda dobru utakmicu i s nama proslavi titulu", rekla je Numanović.

Utakmica SFK 2000 - Gradina se igra u subotu od 17 sati na stadionu Otoka.