Nogomet
0

Treneri Zrinjskog i Veleža uvjereni u dobar rezultat

FENA
FK Velež
FK Velež
Uoči sutrašnje prve utakmice osmine finala Kupa BiH između mostarskih klubova Zrinjskog i Veleža, danas je upriličena konferencija za novinare na kojoj su treneri i kapiteni obje ekipe istaknuli kako respektiraju protivnika, ali da vjeruju u pozitivan rezultat svoga kluba.

Trener Zrinjskog Slaven Musa istaknuo je kako ih sutra očekuje kvalitetan protivnik, ali da vjeruje u svoj igrače i u konačan ishod, a to je prolazak u četvrtfinale Kupa BiH.

"Za sutrašnji susret svi su igrači spremni, osim Phila Jacksona koji ima upalu tetiva i nije u trenažnom procesu. Vjerujemo da ćemo odigrati jednu kvalitetnu utakmicu te napraviti što povoljniji rezultat za uzvrat", kazao je Musa, ocijenivši kako će sutrašnji meč neće odrediti konačnog pobjednika, već da se pitanje pobjednika riješiti za dvadesetak dana u Vrapčićima.

Šef stručnog štaba Veleža Mirza Varešanović također je izrazio poštovanje prema protivniku, ali i uvjerenje da će na stadionu pod Bijelim brijegom napraviti dobar rezultat.

"Nadam se da ćemo hladne glave ući u utakmicu. Spremni smo za sutrašnji susret i sve, osim poraza, bio bi uspjeh", kazao je Varešanović, dodavši kako je za sutra upitan samo nastup Samira Merzića.

Kapiteni Zrinjskog i Veleža Damir Džidić i Admir Velagić složili su se sa ocjenama svojih trenera te pozvali navijače i simpatizere oba kluba na fer i korektno navijanje.

"Neka ovo bude istinsku sportski događaj i derbi s kojim se možemo pohvaliti", kazao je Džidić, a Velagić je dodao kako će se igrači na terenu potruditi da utakmica prođe u najboljem redu kako bi građani Mostara uživali u dobroj igri i atmosferi.

Prvi susret osmine finala Kupa BiH između Veleža i Zrinjskog na rasporedu je sutra, s početkom 15:30 sati. Uzvrat je na rasporedu 19. oktobra u Vrapčićima. Zrinjski i Velež ovog vikenda igraju i prvenstvenu utakmicu na stadionu pod Bijelim brijegom.

Za sigurnost sutrašnjeg susreta bit će angažirano oko 500 policajaca, a na stadion Zrinjskog očekuje se organizirani dolazak oko 400 navijača Veleža.