Rezime 90 minuta
10

Treneri složni da je Čelik iskoristio greške Borca

Piše: E. M.
Zoran Milinković (Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
Zoran Milinković (Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
Nogometaši Čelika danas su na Bilinom Polju rezultatom 1:0 savladali ekipu banjalučkog Borca, a šefovi stručnih štabova obje ekipe na kraju susreta su jednoglasno istakli kako ekipa Borca nije bila na svom nivou te da je Čelik iskoristio greške gostiju.

Šef stručnog štaba FK Borac Zoran Milinković je nakon odigranih 90 minuta na Bilinom Polju izjavio kako je njegova ekipa samo u drugom poluvremenu pokazala očekivani kvalitet.

“Slažem se da smo veoma loše odigrali prvo poluvrijeme i to nije ono što smo imali u planu. Čelik je to iskoristio u prvom poluvremenu i poveo, a u drugom poluvremenu smo pokušali dominirati, imali smo prilike, ali bez realizacije. Domaći igrači su iskoristili naše nedostatke i moramo izvući pouke jer ne možemo ovako igrati i napraviti rezultat, ako nemamo stabilnost 90 minuta”, izjavio je Milinković.

Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba
Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba

Trener crno-crvenih Elvedin Beganović je kazao kako su znali da će Borac biti nezgodan protivnika, ali da su iskoristili njihove nedostatke.


“Borac je dominirao u drugom poluvremenu, ali smo mi na vrijeme poveli. Imali smo svoje prilike, ali nismo imali dovoljno snage za realizaciju. Sačuvali smo rezultat i čestitam svojim igračima na borbi i agresivnosti. Ova mladost može zamijeniti svakog, ali nama su potrebni standardni igrači. Da su danas bili prisutni sigurno bismo bili i bolji od Borca”, zaključio je Beganović.