Analizirao Ligu nacija
66

Trener Zrinjskog: Više vrijedi jedna Šutalova noga nego ona taraba Maguire

H. H.
Krunoslav Rendulić (Foto: G. Š./Klix.ba)
Krunoslav Rendulić (Foto: G. Š./Klix.ba)
Nogometaši Hrvatske poraženi su sinoć u finalu Lige nacija od Španije nakon penala, a finale, ali i čitav završni turnir za Index je komentarisao trener Zrinjskog Krunoslav Rendulić.

Rendulić je na početku kritikovao zgusnust kalendar UEFA-e i čininjicu da se završni turnir Lige nacija igrao po okončanju naporne klupske sezone, a kao glavni nedostatak Vatrenih naveo je da Zlatko Dalić nema prava rješenja na klupi.

Istakao je da zbog smjene generacija perspektiva Hrvatske, pogotovo kada ode Luka Modrić, ne izgleda tako dobro, ali da je uvjeren da će Hrvatska kao "loptačka nacija" i to prevazići.

Konačno, Rendulić je pohvalio dvojicu hrvatskih igrača na završnom turniru Lige nacija.

"Brozović je opet odigrao kao da je maratonac. Zapravo, mislim da bi i maratonci pali u nesvijest nakon onolike potrošnje, čudo od igrača. Ali jedan dečko me posebno oduševio. Šutalo je odigrao doktorski. Nestvarna mirnoća, anticipacija, brzina, potez... Mali ima sve. Kad vidim da ona taraba Harry Maguire košta 80 miliona, dođe mi se smijati. Pa samo jedna Šutalova noga vrijedi više od Maguirea i pola engleskih stopera. Da je Englez, Šutalo bi koštao barem 100 miliona eura", analizirao je Rendulić, čiji kompletan osvrt možete pročitati ovdje.

Podsjećamo, Hrvatska je sinoć izgubila od Španije u finalu Lige nacija nakon penala. Rezultat je nakon regularnih 90, nakon toga i dodatnih 30 minuta bio 0:0, a na kraju su spretniji i sretniji bili igrači Španije.