Saznaje Klix.ba
125

Trener Želje potpuno iznenadio početnom postavom za Dinamo, napravio je velike promjene

N. K.
Joseph Amoah će igrati u špicu sa Sulejmanom Krpićem (Foto: Adem Ćatić/fkzeljeznicar.ba)
Joseph Amoah će igrati u špicu sa Sulejmanom Krpićem (Foto: Adem Ćatić/fkzeljeznicar.ba)
Trener Željezničara Nermin Bašić je odabrao početnu postavu za večerašnji uzvratni duel prvog pretkola Konferencijske lige protiv Dinamo Minska.

Kako javlja reporter Klix.ba iz Azerbejdžana, Bašić je napravio velike promjene u odnosu na prvi duel na Grbavici, te će njegova ekipa večeras na Azersun Areni u Bakuu istrčati u drugačijoj formaciji. Za razliku od prvog susreta kada su Plavi počeli susret u formaciji 4-2-3-1, večeras će zaigrati u 3-5-2.

Ajdin Mulalić će biti na golu, a ispred njega tri štopera su Edin Cocalić, Aleksandar Kosorić i Amar Drina.

U sredini veznog reda će igrati Edin Rustemović, Nedim Mekić i Edin Biber, a po bokovima će ordinirati Marin Galić i Irfan Jašarević. Napadački dvojac će činiti Joseph Amoah i Sulejman Krpić.

U odnosu na duel na Grbavici, iz prve postave su ispali Semir Štilić i Andrija Drljo, a umjesto njih će igrati Drina i Biber.

Podsjetimo, u prvom susretu odigranom na stadionu Grbavica rezultat je glasio 2:2, a pravilo gola u gostima više ne važi, te praktično obje ekipe večeras kreću "od nule".

Utakmica Dinamo Minsk - Željezničar igra se u danas na stadionu Azersun Arena u Bakuu s početkom u 19 sati uz direktan TV prijenos na MY TV, te tekstualni prijenos na portalu Klix.ba.