"Taj potez nije bio fair-play"
0

Trener Valerenge zamijenio golmana u 2. minuti

Totalsport
Lars Hirschfeld
Lars Hirschfeld
Kanadski 33-godišnji golman Lars Hirschfeld, golman norveškog prvoligaša Valerenge, prošao je svašta u karijeri. No, ono što mu se dogodilo u ponedjeljak navečer je sasvim sigurno novost i za njega.

Valerenga je u prvenstvenoj utakmici kod kuće pobijedila Honefoss s 3-2, no, to je za ovu priču zapravo sasvim nevažno. Lars Hirschfeld zbog povrede zgloba nije bio u stanju braniti. Trener ga je svejedno postavio na gol u startnoj postavi, a onda ga povukao iz igre - u 2. minuti! Umjesto njega je na gol stao Gudmund Taksal Kongshavn i odradio utakmicu do kraja.

Na taj potez se vodstvo kluba odlučilo kako bi Kongshavn imao pravo nastupa već u utorak za rezervnu ekipu Valerenge, koja se u drugoj diviziji bori za ostanak u ligi. Valerengina druga ekipa u utorak igra protiv Gjovika, a Kongshavn ne bi imao pravo nastupa u toj utakmici da je bio u prvoj postavi prve ekipe Valerenge dan ranije. No, kao igrač (golman) s klube smije igrati i u utorak.

Takva su pravila i Valerenga ih formalno nije prekršila. No, takva manipulacija nije naišla na odobravanje u redovima Gjovika, ekipe koja će u utorak igrati protiv Valerengine rezervnog tima.

"Možemo samo žaliti što je naš suparnik povukao ovakav potez, iako time nije prekršio pravila. Međutim, to svakako nije u skladu s onime što nazivamo fair-play", rekao je Jorg Terje Sagenes, izvršni direktor Gjovika.