Privukli mnogo pažnje
69

Trener Tuzla Cityja objasnio zbog čega su igrači klečali na početku utakmice na Koševu

D. P.
Utakmica se nije igrala prvih 90 sekundi (Foto: T. S./Klix.ba)
Utakmica se nije igrala prvih 90 sekundi (Foto: T. S./Klix.ba)
Trener Tuzla Cityja Adnan Osmanhodžić objasnio je klečanje svojih igrača na početku utakmice protiv Sarajeva.
Bordo tim je rezultatom 6:2 pregazio Tuzla City na otvaranju 15. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine. No, utakmica je imala potpuno neobičan početak.

Nakon što je sudija Antoni Bandić označio početak utakmice, igrači Tuzla Cityja nisu željeli igrati, već su kleknuli i odbijali da igraju uvodnih 90 sekundi utakmice.

Za to vrijeme, nogometaši Sarajeva nisu željeli igrati samostalno, već su u duhu fair-playa sačekali da istekne tih 90 sekundi te je nakon toga borba na terenu počela.

Nakon meča, oglasio se trener Tuzlaka Adnan Osmanhodžić, koji je objasnio zbog čega su igrači Tuzla Cityja na neobičan način otvorili utakmicu. Kao što se i očekivalo, potvrdio je da je u pitanju protest zbog suđenja u dosadašnjem dijelu prvenstva.

"To je jedan vid protesta za ovih proteklih 13 utakmica gdje smo oštećeni, za razliku od današnje u kojoj je suđenje bilo korekntno. Ništa više, jedan vid protesta protiv svega toga", rekao je Osmanhodžić u izjavi za Arenu Sport.

To je za Tuzlake već deveti uzastopni meč bez pobjede i ekipa je ostala na pretposljednjem mjestu tabele Premijer lige. Sigurna zona, koju zasad drži Igman Konjic, Tuzlacima "bježi" pet bodova.