Žele osvetu
12

Trener Tuzla Cityja i dalje u bolnici, njegov pomoćnik najavio derbi sa Željezničarom

D. P.
Čeliković i Ahmetović uoči derbija (Foto: FK Tuzla City)
Čeliković i Ahmetović uoči derbija (Foto: FK Tuzla City)
Pred nama je 16. kolo Premijer lige Bosne i Hercegovine, a u jednom od derbija Tuzla City će dočekati Željezničar. Iz tuzlanskog tima najavili su tešku i uzbudljivu utakmicu.

Tuzla City je i dalje bez trenera Dragana Jovića koji je u bolnici. Jović je prije nekoliko dana primljen u UKC Tuzla zbog toga što mu se pokrenuo tromb.

Umjesto njega, ekipu vode njegovi saradnici iz stručnog štaba Ahmetović, Šarić, Mujić te Mensur i Mirsad Dedić, a upravo ova ekipa trebala bi biti na klupi i protiv Željezničara.

Na današnjoj konferenciji za medije prisutnima se obratio Selver Ahmetović koji je svjestan snage Željezničara.

"Protiv Željezničara očekujemo jednu tešku i zahtjevnu utakmicu. Oni su u vrhu tabele i traže izlazak u Evropu. Imaju jednu ekipu koja je sklopljena sa iskusnijim igračima i nekoliko mladih igrača, trenera koji je 'tatoboran' na utakmicama i tako da će to biti jedna teška i zahtjevna utakmica. Želju smo gledali u nekoliko navrata, igrali smo s njima, imamo taj poraz s Grbavice, želimo da uđemo što bolje u ovu utakmicu. Imamo tri dana ispred sebe da se spremimo za njih. Uradit ćemo analize, vidjeti gdje su dobri, gdje nisu, tako da želimo da pobijedimo Želju, da se priključimo samom vrhu. Zdravstveni bilten je dobar. Tek Ferreyra se nešto malo žali na ložu, ali mislim da će i on biti spreman", istakao je pomoćni trener Ahmetović.

Potom je duel sa svojim bivšim klubom najavio i Jasmin Čeliković.

"Prije svega, želim brz oporavak našem treneru Draganu Joviću i želim da zna da je cijeli klub uz njega. Složio bih se s našim trenerom da je Željo dobra ekipa, koja je u formi. Naučili smo lekciju iz prošlog susreta, gdje smo odigrali jednu katastrofalnu utakmicu. Želimo ispraviti te greške, želimo iskoristiti njihove mane koje imaju, ući u utakmicu pobjednički i uzeti ta tri boda", kazao je Čeliković.

Utakmica Tuzla City - Željezničar igra se u ponedjeljak u 14 sati na Gradskom stadionu u Srebreniku, gdje Tuzla City igra svoje domaće utakmice dok se rekonstruira trava na Tušnju.