Nogomet
0

Trener trećeligaša zaposlio Twitter pratitelje kao skaute

Totalsport
Terry Skiverton
Terry Skiverton
Terry Skiverton, 35-godišnji trener engleskoga nogometnog trećeligaša Yeovil Towna, zaposlio je vojsku svojih Twitter-pratitelja kao vlastite skaute u pronalasku potencijalnih pojačanja.

Svoj je potez trener profesionalnog kluba objasnio na sljedeći način:

"To za mene uopće nije zabava niti zafrkancija, već ozbiljan posao. Ne mogu priuštiti skautski sistem. Imam 1700 pratitelja na Twitteru i iz njihovih sam prijedloga zaista probrao nekoliko interesantnih nogometaša", rekao je trener kojem je, u međuvremenu, popularnost narasla: broj njegovih obožavatelja, valjda baš zbog akcije regrutiranja skauta-amatera, premašila je u nekoliko sati brojku od 2000.

"Upozoren sam na velik broj nogometaša. Neke od njih počeli smo pratiti. Jednog ili dvojicu posebno smo podcrtali. Gledat ćemo ih još", kazao je on.

"Mislim da taj posao navijačima pruža zabavu. Znam također da ima ljudi koji vole gledati nižerazredne utakmice i pohvaliti se kako su primijetili dobrog igrača", izjavio je Skiverton.

"Svim navijačima želim zahvaliti na trudu. Njihov dobrovoljni skautski rad uistinu nam se isplatio", zaključio je Skiverton, koji je ulogu trenera-igrača Yeovil Towna preuzeo 2009. godine; od prošlog je ljeta samo trener.

Profesionalnu je karijeru bivši odbrambeni igrač inače započeo u Chelseaju 1993. godine. Na Stamford Bridgeu je ostao do 1996., kada se posvetio izgradnji karijere u nižim engleskim ligama.