Nogomet
55

Trener Stokea iznenadio bh. javnost izostavljanjem Asmira Begovića iz ekipe

Piše: D. B.
Foto: EPA
Foto: EPA
Proteklog vikenda je englesku i bh. javnost iznenadio potez menadžera Stoke Cityja Marka Hughesa koji je iznenada izostavio bh. reprezentativca Asmira Begovića iz ekipe.

Menadžer Stokea Mark Hughes je Begovića izostavio iz ekipe bez ranije najave i to samo dva sata prije utakmice protiv Swanseaja.

"Asmir je zbog toga bio veoma ljut te se iz Swanseaja udaljenog tri ili četiri sata vožnje vratio taksijem. Trener je mogao reći sredinom sedmice da namjerava dati priliku drugom golmanu, koji je mlad i kvaliteten, to nije sporno, ali je odluku donio dva sata prije same utakmice. Ovo nije uredu", izjavio je naš sagovornik.

Cilj čelnika Stokea je ubrzati Asmirovu odluku o tome da li ostaje ili odlazi, kako bi u slučaju njegovog odlaska mogli zaraditi.

Ako je suditi prema trenutnoj situaciji, Begović bi mogao napustiti Stoke City. Za njegove usluge su zainteresirani velikani poput Liverpoola i Manchester Uniteda.

"Zasad se ništa ne zna, Asmir će vjerovatno još razgovarati s trenerom. Ipak, šta će biti za mjesec ili dva, niko ne može previdjeti", kazao je naš izvor.

Jedno je sigurno, Begović ovakav tretman nije zaslužio

"Stoke izuzetno dobro stoji na tabeli, malo golova su primili, samo sedam ekipa je primilo manje golova od kluba za koji brani Asmir. On je jedan od najzaslužnijih za dobre rezultate jer je branio u svim utakmicama", jasan je bio naš sagovornik.

Begovićeva želja je da se situacija smiri, kako bi mogao riješiti problem sa Stokeom.