Minimalna pobjeda
25

Trener Sarajeva se nada igranju utakmica: Vidjeli smo stvari koje nisu dobre

K. H.
Trener Sarajeva Vinko Marinović i defanzivac Bordo kluba Dušan Hodžić zadovoljni su urađenim tokom dosadašnjeg dijela priprema, a osvrnuli su se na prijateljski meč protiv Bosne u Visokom u kojem su slavili rezultatom 1:0.

Marinović je rekao da njegovi igrači u narednom periodu trebaju ispraviti greške koje su pravili, ali da mu je svakako drago što su nakon dugo vremena odigrali jednu utakmicu i da se nada kako će se to nastaviti.

"Nakon dugo vremena odigrali smo utakmicu, nismo igrali dugo i bilo nam je bitno kako ćemo reagovati, a nadam se da ćemo u narednom periodu imati također igrati utakmice s obzirom na situaciju koja vlada. Vidjeli smo neke stvari na kojima moramo raditi i koje nisu bile dobre, ali bilo je i dobrih stvari. U svakom slučaju, moramo ispravljati greške u narednom periodu", istakao je trener Sarajeva.

Medijima se obratio i defanzivac Bordo tima Dušan Hodžić koji je rekao da je cilj u ovom meču ispunjen, a to je bio da se igrači istrče te da je siguran kako će ove sezone ispuniti klupski cilj.

"Zadovoljni smo utakmicom, dobro smo odradili posao što se tiče trkačkog dijela, ali nam je nedostajala samo realizacija, što je dobro poslije pet mjeseci koliko nismo igrali. Cilj je bio da se što bolje istrčimo i to je to, a što se tiče ostatka priprema, svi radimo maksimalno i mislim da ćemo ispuniti cilj koji nam je šef postavio", rekao je Hodžić.

Podsjećamo, utakmica je završena pobjedom Sarajeva rezultatom 0:1, a strijelac jedinog pogotka bio je Benjamin Tatar.