Uoči Posušja
32

Trener Sarajeva najavljuje bolje dane za Bordo tim: Vjerujem da će na kraju sve biti dobro

K. H.
Foto: T. S./Klix.ba
Foto: T. S./Klix.ba
Trener Sarajeva Aleksandar Vasoski najavio je naredni meč protiv Posušja rekavši kako je siguran da će njegovi igrači pokazati pravo lice i ostvariti pobjedu te osvojiti tri boda.

"Protiv Borca smo odigrali najbolju utakmicu do sada, a nismo uspjeli pobijediti. Što se tiče utakmice u Kupu BiH, svjesno smo otišli tamo da prođemo dalje, imali smo vodstvo od 2:0 i možda utakmica nije bila po našem ukusu, mi smo prošli dalje i niko se ozbiljno nije povrijedio. Teren također nije bio dobar, ali to trebamo zaboraviti i protiv Posušja počinje treći krug", rekao je makedonski stručnjak i nastavio:

"Ove utakmice za nas nekada znaju biti nezgodne tako da obećavam da će naš pristup biti stopostotan. Momci dobro rade i imaju puno samopouzdanja, nadam se da ćemo odigrati dobru u utakmicu i da će Sarajevo na kraju pobijediti."

Aleksandar Vasoski (Foto: T. S./Klix.ba)
Aleksandar Vasoski (Foto: T. S./Klix.ba)

Dalje je govorio o zdravstvenom stanju svojih nogometaša rekavši da Palić sigurno neće igrati, dok situacija sa Šećerovićem još uvijek nije poznata.

"Što se tiče Šećerovića, vidjet ćemo danas na treningu kako se osjeća, a što se tiče Palića, on je suspendovan i svakako ne bi igrao. Mislim da je trenutno dobro i da će ubrzo biti spreman", rekao je trener Sarajeva.

Na pitanje kako komentariše lošu realizaciju svojih igrača Vasoski kaže kako vjeruje da će se to riješiti već u narednom meču.

"Znate kako je to... Imamo roster u kojem moramo tek vidjeti ko se najbolje razumije u napadu, a vjerujem da ćemo to u utakmici protiv Posušja riješiti. Posao trenera je da dovede ekipu do 16 metara, a onda tamo igrači pokažu koliko su dobri. Ja vjerujem da će to na kraju sve biti dobro", kaže trener Bordo tima.

Za kraj je rekao kako je najveći problem bh. nogometa loša infrastruktura, odnosno loši tereni na kojima se igraju utakmice.

"Ja sam razmišljao o infrastrukturi. Da napravim paralelu sa Sjevernom Makedonijom, ovdje imaju jače ekipe, ali je infrastruktura jako loša. Ja vidim samo dva ili tri terena gdje se normalno može igrati nogomet i raditi ono što se trenira. Neću da to bude izgovor, to je problem svim klubovima i cilj treba biti da se to sredi jer je to osnovna stvar za nogomet", kaže Vasoski.

Golman Belmin Dizdarević kaže kako se nada da će on i njegovi saigrači s pobjedom otići na reprezentativnu pauzu.

"Nadam se da ćemo u ovoj utakmici ponoviti igru iz meča protiv Borca i da ćemo šanse koje stvorimo pretvoriti u gol. Očekujemo dobro raspoloženje jer smo prošli u polufinale Kupa BiH i jako je bitno otići na reprezentativnu pauzu s pobjedom", kaže Dizdarević.

Belmin Dizdarević (Foto: T. S./Klix.ba)
Belmin Dizdarević (Foto: T. S./Klix.ba)

Meč između Sarajeva i Posušja se igra u nedjelju s početkom u 13 sati.