Pale teške riječi
94

Trener Salzburga Rose pokazao veličinu: Bio sam ljut na arbitra Karasjova, ali sam mu oprostio

Klix.ba
Karasjov i Rose u žestokoj raspravi nakon meča (Foto: Twitter)
Karasjov i Rose u žestokoj raspravi nakon meča (Foto: Twitter)
Sinoćnji uzvratni susret polufinala Evropske lige između Salzburga i Marseille u prvi plan je izbacio arbitra Sergeja Karasjova i to po izuzetno lošem suđenju.

Najprije je dva puta oštetio Marseille tokom 90 minuta, a potom je u produžecima napravio grešku na štetu Salzburga koja je rezultirala pogotkom za 2:1 i prolaskom francuske ekipe u finale.

Naime, Zambo je šutirao u 116. minuti i pogodio svog saigrača Ocamposa, a Karasjov je umjesto na gol-aut pokazao na korner iz kojeg je Payet asistirao Rolandu za pogodak vrijedan finala.

Odmah nakon pogotka trener Salzburga Marco Rose je utrčao u teren, te ga je arbitar Karasjov odstranio sa utakmice, a nakon posljednjeg sudijskog zvižduka 41-godišnji stručnjak se vratio na teren i unio u lice 38-godišnjem Rusu.

Pale su teške riječi, ali je na kraju Rose shvatio da je pretjerao i odlučio je 2hladne glave" oprostiti Karasjovu.

"Veoma sam razočaran ishodom meča. Momci su zaslužili igrom prolazak u finale. Nakon meča sam bio ljut na Karasjova i rekao sam mu neke stvari koje nisam trebao. No, kada su mi rekli da su on i njegovi pomoćnici shvatili u svlačionici nakon meča da su pogriješili, odlučio sam mu oprostiti. Moramo svi pokazati ljudskost", rekao je Rose.

Golman Salzburga Alexander Walke ipak se ne miri sa porazom.

"Uvijek nam se isto sra** dešava. Arbitri traže poštovanje od nas, a zauzvrat mi ne dobijamo ništa", rekao je 34-godišnji golman u izjavi za Sky nakon meča.