Važna pobjeda Vučice
17

Trener Rome o tandemu Džeko-Schick: Ne moraju se vjenčati, samo igrati zajedno

Klix.ba
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Trener Rome Eusebio Di Francesco bio je zadovoljan nakon pobjede njegove ekipe protiv Cagliarija rezultatom 1:0, a nakon meča osvrnuo se na tandem Džeko-Schick koji je meč počeo od prve minute.

Strateg Vučice nakon meča je bio zadovoljan brojem stvorenih prilika koje je Roma imala i smatra da je njegova ekipa sasvim zasluženo upisala pobjedu.

"Mogli smo ranije postići pogodak. Cagliari je u Rim stigao po osvajanje jednog boda, a prvi udarac na gol imali su u 85. minuti. Borili smo se i osvojili tri veoma važna boda. Sretan sam kad stvaramo puno šansi i pobjeda u 94. minuti ne govori da smo imali poteškoće, već da smo bili bolji i zasluženo slavili", kazao je Di Francesco.

Nakon toga, on se osvrnuo na tandem Džeko-Schick koji je susret protiv Cagliarija počeo od prve minute te je rekao da moraju poboljštati mehanizam.

"Igramo s tri napadača, a ne s dva kao što mnogi misle. Schick još uvijek nije u najboljoj formi i potrebno mu je vrijeme da razumije šta tražim od njega. On i Džeko se ne moraju vjenčati ili bilo šta drugo, moraju samo igrati zajedno i poboljšati određene mehanizme u igri", završio je trener Rome.

Nakon 17. odigranih kola Roma se nalazi na četvrtom mjestu sa 38 osvojenih bodova i jednom utakmicom manje, a prvoplasirani Napoli trenutno ima četiri boda više od Vučice.