Želio promjenu kluba
21

Trener Rome o odlasku Strootmana: Igrao je srcem kao i Džeko u januaru

Klix.ba
Strootman i Di Francesco (Foto: EPA-EFE)
Strootman i Di Francesco (Foto: EPA-EFE)
Trener Rome Eusebio di Francesco otkrio je talijanskim medijima da je bivši veznjak Vučice Kevin Strootman tražio transfer u francuski Marseille, ali i da je do posljednjeg dana davao sve od sebe, uporedivši ga s Edinom Džekom koji je u januaru bio u sličnoj situaciji.

Strootman je na samom kraju prijelaznog roka pojačao francuskog velikana, a pored njega, tim koji s klupe predvodi bivši strateg Rome Rudi Garcija doveo je još i Nemanju Radonjića iz Crvene zvezde koji je također u prošlosti bio član ovog kluba.

"Pozdravio sam Strootmana, on je htio promjenu. Tražio je novi izazov u karijeri", rekao je Eusebio di Francesco na pitanje o transferu holandskog igrača pa se prisjetio izjave od prije nekoliko dana.

"Prije nekoliko dana rekao sam da je Roma na prvom mjestu, a pod tim sam mislio da u timu želim samo one igrače koji će s velikom željom nositi ovaj dres i davati sve od sebe", istakao je Di Francesco.

Nakon toga trener Rome uporedio je situaciju s Edinom Džekom koji je u januaru bio veoma blizu prelaska u londonski Chelsea, ali je na kraju ostao u Rimu i s ovim klubom stigao do polufinala Lige prvaka.

"Strootman, kao i Džeko u januaru, igrao je srcem dok je bio tu, a kada nogometaš želi otići, ja ih ne zadržavam. Najvažnija stvar je imati igrače koji žele biti tu. Nekada sudimo stvarima koje nisu tačne, a gdje ćemo biti najbolje će pokazati budućnost", završio je trener Rome.

Roma nakon prva dva kola ima četiri osvojena boda (pobjeda protiv Torina u gostima i remi s Atalantom), a u sljedećem kolu očekuje ih veliki derbi protiv Milana. Meč se igra u petak od 20:30 sati.