Nije sve u tome
21

Trener pustio igračima "Gladijatora" uoči Old Trafforda, spremio ih za rat pa izgubio 7:1

K. H.
Francuski štoper Gael Givet ispričao je vrlo zanimljivu anegdotu iz 2010. godine kada je njegov Blackburn gostovao Manchester Unitedu na Old Traffordu, a na kraju je doživio poraz od 7:1.

Tadašnji menadžer Roversa bio je legendarni Sam Allardyce koji je na poseban način želio motivisati igrače s obzirom na to da je Blackburn bio u velikoj rezultatskoj krizi, no na kraju pohod kod velikog Manchester Uniteda i Sir Alex Fergusona nije završen na najbolji način.

Naime, Allardyce je svojim igračima pustio isječke iz filma "Gladijator" i na taj način pokušao je spremiti svoje igrače za meč.

"Uoči te velike utakmice kod Manchester Uniteda, menadžer Sam Allardyce je pripremio isječke iz filma 'Gladijator'. Svi smo bili nabrijani misleći da smo ratnici s mačevima, bili smo spremni za bitku. Nakon pola sata, United nam je zabio tri gola, a do kraja smo primili još četiri", prisjetio se te neslavne utakmice štoper Gael Givet.

Blackburn je ipak te sezone uspio ostati u društvu najboljih, a zanimljivo, u meču protiv Manchester Uniteda čak pet pogodaka im je postigao Dimitri Berbatov. Još po jedan su dodali Nani i Park.