Nogomet
0

Trener Porta: Nisu vrijeđali Balotellija, skandirali su Hulku!

Totalsport
Vitor Pereira  (Foto: AFP)
Vitor Pereira (Foto: AFP)
"To je vjerovatno samo jedan nesporazum", objasnio je trener Porta Vitor Pereira pritužbe iz Manchester Cityja na rasističko vrijeđanje njegovih igrača u prvoj utakmici šesnaestine finala Evropske lige.

City se nakon dvoboja koji je igran 16. ovog mjeseca i koji su "građani" dobili 2-1, požalio da su navijači Porta rasistički vrijeđali njihove tamnopute igrače Yayu Tourea i Marija Balotellija.

Zbog Cityjeve žalbe, UEFA je otvorila disciplinski postupak protiv Porta zbog nepriličnog ponašanja navijača. UEFA-in Kontolni i Disciplinski odbor proučit će slučaj 29. marta.

"Ja nisam primijetio ništa sumnjivo. Vjerovatno je u pitanju samo nesporazum. Ali, to će već utvrditi odgovorni organi. Mi na portugalskim stadionima obično nemamo problema s rasističkim vrijeđanjem", izjavio je Pereira, a onda detektirao što je moglo izazvati nesporazum.

"Nisam čuo ništa zbog čega bi se trebali izviniti. Ono što često čujem kada igramo, jest skandiranje naših navijača Hulku. Eto, možete i njega pitati, pa neka vam potvrdi."

I stvarno, neko je pitao, a brazilski napadač je potvrdio...

"Nisam čuo ništa kompromitirajuće. Kada ste na terenu, koncentrirate se samo na igru i utakmicu. No, u svakoj utakmici koju igramo kod kuće navijači skandiraju moje ime. To je možda izazvalo neke nesporazume. Međutim, naši navijači su samo navijali za mene", tvrdi Hulk.